dijous, 3 d’octubre del 2013

Com combinar els colors II



Fa uns mesos vaig explicar la teoria dels colors per saber com combinar-los entre ells.

Avui parlaré dels colors en sí, però es una pauta discutida segons gustos i preferències.

  • El blau es dels més agraïts. La gamma de blaus és tan àmplia que permet barrejar-se amb qualsevol, des del blanc fins gairebé qualsevol vermell, creant un dels loocks més afavoridors. 




  • El color marró es complica per combinar. Per a això, se sol apostar per colors de la seva pròpia gamma, és a dir, beixos, sorra, terra, etc. també amb negre, algun blau marí... però s'ha d'anar amb ull. Es un color difícil però molt agraït.



  • Amb el verd passa igual que el marró, o ens agrada molt o ens ens queda al fons de l'armari. Tot i això, el verd queda molt be quan es barreja amb els propis verds, altres tons com certs grisos, groc, i els comodins com el negre i el blanc.


 
  • El vermell representa la passió, cal portar-lo en mesura. Un vestit vermell o combinar-lo amb les opcions més generals: negre, blanc, gris, verd o blau.

  • Groc: Un color molt agradable a la vista però que demana també moderació. Colors com el gris o el blanc poden ser bons aliats, així com rosats, verds, blaus, algun marró, però amb compte, aquests últims, acostuma a quedar be amb complements.








  • La tonalitat de roses fa que puguem optar per fúcsies o roses pàl·lids, dos extrems que queden molt be, entre ells quals destaca el denim (texà), una opció molt casual i afavoridora pel dia a dia, o altres generals com el negre, gris o blanc.





  • El blanc és un dels colors comodí, combina bé amb gairebé qualsevol però cal evitar barrejar-ho amb els colors més clars perquè no ressaltarà tant i no afavorirà a qui el porta. Millor amb colors més vius. 




  • El negre color oposat a l'anterior i alhora, el que millor combina amb el blanc, perquè junts aconsegueixen un dels loocks estrelles de la moda. Negre i blanc units és sinònim de classe. L'elegància del negre més l'efecte aprimant, el fan un dels preferits a l'hora de vestir ja que combina molt bé amb gairebé tots els colors, sobretot amb vermell, blau, fúcsia, morat ... (jo no el combinaria ni amb marró fosc ni blau marí).


  • El gris és la barreja dels dos anteriors, és combinable amb gairebé tot, és informal alhora que elegant. Des de blaus a bordeus, sense oblidar certs verds o marrons.








Així que ja sabeu, sobre gustos ... però sempre amb cert ordre a l'hora de combinar-los.